esqui.cat vall de nuria

Tràfic i com arribar

Cliqueu en la icona de Google per obrir Google Maps

El temps / Previsió

Webcams

Estat de la neu

Vall de Núria és molt més que una estació d’esquí alpí. Es tracta d’una completa destinació turística d’hivern per a tota la família. S’hi poden practicar nombroses activitats i gaudir del contacte amb la natura en un entorn al qual no poden arribar els vehicles a motor. Sens dubte, es tracta d’una oferta de gran qualitat que té l’objectiu de desenvolupar un turisme equilibrat i sostenible.

L’única manera d’arribar a la Vall de Núria és amb el tren cremallera que surt des de Ribes de Freser i passa per Queralbs. L’estació està situada en una vall tancada a l’extrem septentrional de la comarca pirinenca del Ripollès, molt a prop de la frontera amb França.

El lloc és també un centre de peregrinació religiosa gràcies a l’històric santuari de la Mare de Déu de Núria, i un dels emplaçaments més emblemàtics de l’excursionisme català. L’entorn natural, amb cims de quasi 3.000 metres, i zones de bosc i de vegetació d’alta muntanya, completa la descripció d’aquest espai únic.

L’estació d’esquí alpí ofereix pistes eminentment familiars. Els esquiadors principiants tenen dues pistes específiques per a ells. Els més experts disposen d’un ampli sector a la cara del Pic de l’Àliga per descendir des de la cota més alta, situada a 2.252 metres d’alçada. En total, hi ha deu pistes que sumen 7,6 quilòmetres.

Vall de Núria ofereix una llarga llista de serveis, com el parc de neu infantil, un snowpark, una escola d’esquí i fins a cinc restaurants. L’allotjament també està perfectament cobert a peu de pistes.

Entre les nombroses activitats que es poden fer durant l’hivern figuren els trineus, la tirolina, el tir amb arc, el rocòdrom i, fins i tot, existeix la possibilitat de fer alpinisme. A més, a l’estiu es poden llogar canoes per remar al llac artificial, jugar al minigolf i practicar senderisme, entre altres moltes activitats.

Mapa de Pistes