esqui.cat tavascan

Tràfic i com arribar

Cliqueu en la icona de Google per obrir Google Maps

El temps / Previsió

Estat de la neu

L’estació es troba a deu quilòmetres del poble de Tavascan, a l’extrem septentrional de la comarca del Pallars Sobirà. Va ser fundada l’any 1991, amb base a la Pleta del Prat (1.725 metres) i la cota més alta al coll de la Cima (2.250 metres). Es troba envoltada d’impressionants cims com el Mont-roig, Certascan o Ventolau i nombrosos llacs d’origen glacial com el Nahorte, el Certascan o el Mariola. L’estació és al límit del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Pel que fa a l’esquí alpí, Tavascan-Pleta del Prat disposa de set pistes i catorze quilòmetres esquiables (sis d’alpí i vuit de nòrdi en circuit marcat). A més, s’hi ha traçat un circuit d’esquí de fons de disset quilòmetres de distància. D’altra banda, la seva excepcional ubicació li ha permès obrir tots els hiverns sense necessitat d’installar canons de neu artificial.

Tavascan-Pleta del Prat no es limita solament a l’esquí. L’estació és el millor camp base per a la iniciació a l’alpinisme i un bon punt de partida per a sortides en esquí de muntanya, raquetes de neu i freeride. També es poden practicar activitats com la construcció d’iglús i l’orientació.

El refugi de la Pleta del Prat, a la base de l’estació, disposa de cinquanta places d’allotjament, bar, i ofereix dinars i servei de monitors i guies.

Altitud màxima 2250
Altitud mínima 1750

Mapa de Pistes

Mapa de Pistes